Optredens

CULTURA VITA ORGANISEERT IN 2019 WEER MOOIE CONCERTEN OP ZONDAGMIDDAG VAN 15-17 UUR IN DE GRUIZENKERK TE SITTARD.

De entree bedraagt € 10,- inclusief een drankje en versnapering. Kaartjes zijn te verkrijgen bij de ingang van de kerk.

We gaan verder met de volgende optredens:

 

10 maart: Maasland Kozakkenkoor

De muziek van dit koor is even gevarieerd als het Russische landschap met zijn bergen, steppen en moerassen.

Zij zingen met veel passie en overtuiging liederen over Russische en Slavische gebruiken en gewoonten, de ene keer vrolijk en meeslepend, de andere keer melancholisch en gedragen. Ook beschikken zij over een behoorlijk repertoire volksliederen. Bekend zijn de Wolgaliederen, Russische liefdesmuziek en dronkemansliederen.

Hun kleding, hun optreden en het sombere timbre van hun donkere bassen zorgen voor een volheid aan muzikale klanken en kleuren en maken dit optreden tot een niet te vergeten belevenis.

 

Maasland Kozakkenkoor

 

14 april: Paul van Loo en Ivo Rosbeek

Liedjes over het leven van alledag, het leven met al zijn hoogte- en dieptepunten, het leven met zijn verveling en vertwijfeling, het leven met al zijn toevalligheden en angsten, maar ook met al zijn voorspelbaarheid, zijn hoop, zijn veerkracht, zijn overtuiging en zijn verrassingen, zijn speelsheid, zijn schoonheid en zijn wonderbaarlijke gebeurtenissen.

Lekkere luisterliedjes in het Limburgs, maar ook in andere talen, fijn om op een relaxte manier te genieten van deze prachtige muziek, waaronder Limburgse bewerkingen van liedjes van Leonard Cohen, Tom Waits en Randy Newman.

 

Paul van Loo en Ivo Rosbeek

 

12 mei: Janneke van Tuyl, samen met een klarinettist en zangeres

 

16 juni: Fenna Ograjensek

 


In het verleden zijn de volgende groepen cq musici voor Cultura Vita opgetreden:

Bella Voce – Oxana Thijssen en Kasper Schonewille – Duo Flautistique en Duo Subito – Kamermuziekensemble Cecile – Sanseveria’s – Trio Aves en Zanggroep Fusion – Duo Tonnaer-Collaert – Florian – Onderduikorkest – Paul van Loo – Duo Tom Wolfs en Niek Kleinjan – Zanggroep Toesjee – FLF-Jazzband – Matiz – Autumn Leaves – Duo Paris Lopez Marron en Nina Przewoniak – DaMusica – Trio Laroche – Eurasia Quartet – Saxofoonkwartet Sax4Fun – Trio Laroche – Paul van Loo – Maasland Kozakkenkoor – Trio Som Buscar – Da Musica – Trio Florian – SWAMP – Trio Romancero – Resonanz – Maasland Kozakkenkoor – PIM Trio – Tango y Canciones – Eastside Stompers – Torno Tango – Trio Vivente met Ruud Verhoeven – Paul van Loo en Ivo Rosbeek – Onderduikorkest – Duo Kèjnahòra en groep Flinthill – Resonanz – Toesjee – Vocaal Totaal – FLF – Trio Vivente met Jacques Smeets